Om B.Loose

B.Loose

er udsprunget af den nordsjællandske bluesscene i 2010’erne 

og består af erfarne musikere fra forskellige blues- og jazzband.


Med den bl.a. Beth Hart- og Etta James inspirerede sanger Anne Gardø og den Chicago-inspirerede guitarist Klaus Dyrhauge i front, og med et groove leveret af den sammenspillede rytmegruppe Steen Digsmed (guitar), Ebbe Skeel (bas) og Jens Rude (trommer), spiller bandet en både nutidig og original blues med indlevelse og sjæl.


Solister og komponister, lige fra Robert Johnson og andre tidlige mestre, til Charlie Segar, J. B. Lenoir, Muddy Waters, Elmore James, Little Willie John, Little Walter, T-Bone Walker og frem til nyere helte og heltinder som fx Eric Clapton, B. B. King, John Mayall, Walter Trout, Johnny Winter, Buddy Guy, Gary Moore, Albert King, Sherman Robertson, Allman Brothers, Etta James og Rolling Stones, er en stadig inspiration til vores repertoire.

NYT SHOW PÅ VEJ:

Show 2019: Ain't no saint

Holdet bag B.Loose:

Anne Gardø - Sangerinde

Anne Gardø (bl.a. uddannet musiklærer) begyndte som 7-årig at spille klassisk guitar. Efterhånden blev sangen det primære instrument for Anne. Allerede i de tidlige teenageår blev Anne anerkendt som et sangtalent. Gennem teenageårene var det klassisk og jazz, der var mest i fokus, ikke mindst træning i opera, men også andre genrer som rock, reggae og pop fandt Annes interesse.

I starten af 90erne var Anne medlem af en a capella gruppe som sang jazz, swing og andre rytmiske genrer. Anne har haft mange koncertopgaver som solist i div. bands, big band, kor (klassisk, jazz, rock og blues) og har desuden spillet Nattergalen af HC Andersen i teatermusicalen af samme navn.

Med sit jazzband i 00'erne har Anne spillet både jazz- og bluesstandarder. Hun har spillet på mange koncertsteder, arrangementer og ved private fester og arrangementer. Anne har udviklet en suveræn vokal og et helt eget udtryk, der i B.Loose vækker genklang fra rødder i såvel jazz og deltablues som i solid rock henover bl.a. Beth Hart- og Etta James-inspirerede vokale styrkeprøver.

Klaus Dyrhauge - Guitarist

Klaus Dyrhauge har spillet guitar det meste af sit liv. Det startede med klassisk og så blev det til bluesrock og en besættelse af Jimi Hendrix. Klaus kom med i pop-projektet Magic, som nåede en singleplade produceret af Tommy Seebach. Dernæst country-rock bandet Canyon, som turnerede landet tyndt sidst i 70'erne. Efter en laaaaaaaaaang pause genoptog Klaus spilleriet og har været igang med dels Aretha Franklin Jam, Abbey Road Jam og flere jazz-projekter. Klaus spiller pt også med i Bror Kølles Kapel sideløbende med B.Loose.


Steen Digsmed - Guitar & Mundharpe

Steens glæde for guitaren startede oprindelig med den klassiske guitar, men han optrådte samtidigt fra slutningen af 70’erne ved events og jobs på Københavnske værtshuse og gader med flerstemmige folk- og countrysange. I de efterfølgende år gik interessen mere på jazz, gypsyjazz og blues og efter en mangeårig deltagelse i et 8- mands jazzorkester med optræden på lokale jazzspillesteder, har Steen fortrinsvis spillet og sunget i rock– og bluesbands som Edges, SixPack, Countrypolitan m.fl. – fra 2010 også med mundharpen som instrument. Med ægtefællen Anne, der er  bandets sangerinde, har Steen været med i B.Loose (tidl. Cabbage Rose) fra bandets start i 2010

Ebbe Skeel - Bassist

Ebbe Skeel, en mangeårig (multi)musiker og -underviser på alle niveauer. Opvokset i et klassisk musikerhjem var han først folk-guitarist/songwriter med div. optrædender herhjemme og udenlands, bl.a. i USA, hvor han studieindspillede i Hollywood, ’72. Så fulgte en periode som leadguitarist i politiske rockbands, fx. Billig Bill & Billetterne (plade i ’77 & ’79) og MID (plade i ’84). Herefter mangeårigt medlem/keyboardspiller i bandet Made in Denmark, som han turnerede flittigt med igennem 80’erne (plade i ’83 & GrandPrix-indslag i ’84). Meget af den musik som han leverede var selvkomponeret. Undervejs tog han kandidatuddannelse i Musikvidenskab fra DPU og var med i flere halvprofessionelle projekter og -kammerkor (plade i ’13). Musikerlivet har dog hele tiden været i centrum, idet han de seneste år har fungeret som bassist i orkestre som Swing Hats, Jagt & Skeel og Cabbage Rose samt i Janis Joplin Project.

Jens Rude - Trommeslager

Jens debuterede i 70'erne i pop-Rock bandet X-tra og turnerede danmark tyndt gennem 80'erne i både Pop, blues, jazz- og Rockbands, bla.a. Rock Chok, Shackboyes, Vegas in Mind og Rendez-Vous. Jens udsendt i 86' debut LP med bandet Rendez-Vous der førte ham rundt på alle de store festivaller.

Jens fungerede i både 80'erne og 90'erne som studiemusiker i en lang række projekter, I 90'erne blev bluesmusik sat i fokus og i flere år spillede han alle tors, fre- og lørdage året rundt, koncerter på de Københavnske spillesteder.

Slut 90'erne og til nu har Jens skrevet musik til børneteater og spillet i Partyband og deltaget som standin i div. projekter og igen sat fokus på den danske blues/Rock scene.

Alle fotos på denne side er taget af: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

Copyright @ All Rights Reserved